AIK Ishockeyförening

Referat: Gnesta IK - AIK Ishockeyförening

Söndagkvällens batalj skulle bli en jämn och ganska välspelad tillställning där AIK dock skulle visa sig något mer effektiva när de fick sina lägen.
Det var dock lite oklart vilka spelare AIK ställde upp med egentligen, då de fick korrigera i protokollet hela 3 gånger!!

Vi börjar matchen ganska bra med några byten i AIKs zon, men redan efter 2.27 sätter AIK 1-0 i typ sitt första anfall i matchen. Matchen böljar därefter lite mer och vi skapar några riktigt bra lägen där t.ex. Tony Lagerström kommer igenom på kanten ett flertal gånger med bl.a. ett skott i insidan av stolpen som resultat.
Nästan exakt 10 min efter AIKs ledningsmål så vinner hemmalagets Micke Larsson en åkduell mot AIKs back och sätter 1-1 (12.30) utan assist.
Kort därefter slår Patrik Granqvist en lång puck från egen zon efter sargen upp till borte blå där Tony Lagerström kommer med fart och denna gång gör han inga några misstag och det är hemmaledning på tavlan. 2-1 (14.10).
Efter 17.38 blir det dags för AIK att få spela PP då Mattias Andersson drar på sig en utvisning, men det skulle visa sig inte bli någon långvarigt PP då AIK spelaren redan efter 6 sekunder höjer klubban och avlossar ett slagskott, som inte är tillåtet i DM, vilket renderar i 2 min på honom också. Därav blir det spel 4 mot 4 i 1.54 istället. Ingen utdelning i denna spelform för något av lagen... men strax efter att båda lagen blivit fulltaliga, med bara 7 sek kvar av perioden, gör dessvärre AIK 2-2 (19.53) vilket är resultatet i paus.

Andra perioden rivstartar vi med mål av Johan Gustafsson redan efter 1.13 (Ass. Jens Wahlberg, Tomas Damgaard).
Vi har därefter riktigt bra tryck i AIKs zon, men efter 6.58 får gästerna till ett riktigt snyggt anfall med ett skott i första krysset som avslutning och det står 3-3.
Vi ökar trycket ytterligare och tar kort därefter återigen ledningen efter en grym forecheck av Christoffer Fohrs som kan sno åt sig pucken och frispela Tony Lagerström framför mål som sätter sitt andra mål för kvällen till 4-3 (8.47).
Dessvärre kan vi inte heller denna gång hålla emot och redan 18 sekunder efter ledningsmålet kommer kallduschen då AIK sätter kvitteringen till 4-4 (9.05).
Matchen fortsätter bölja fram och tillbaka och efter 12.14 drar Christoffer Fohrs på sig en utvisning efter olycklig tripping i egen zon. Vi spelar ett solidt BP och dödar av hela utvisningen, men efter 14.46 får AIK spelaren ett genombrott där han efter två motlägg lite turligt kan slå in pucken på volley och det står 4-5 på tavlan.
Efter detta försöker vi öka trycket ännu mer och 17.01 drabbas AIK av en utvisning och vi får Chansen i PP.
Där skapar vi mängder av klara lägen, men vi får inte in pucken då vi flera gånger blir lite ivriga så vi inte ens träffar målet. Sista minuten spelar vi 6 mot 5 då vi plockar målvakten för att trycka in reduceringen, men tyvärr lyckas vi inte få in den.
Så trots att vi hade ledningen hela 3 gånger, så gick gästerna därifrån med segern, vilket inte kändes helt rättvist med tanke på matchbilden och de chanser vi hade...